Internationalisering: Studiereis naar Ethiopië

Aflatoun Klas4klas

Verdien jij je eigen studiereis naar Ethiopië?

Een studiereis naar Ethiopië in het voortgezet onderwijs? Waarom? En is dat niet veel te ver weg en veel te duur? Dergelijke vragen zijn logisch wanneer je gewend bent aan de meer gangbare bestemmingen Rome, Parijs, Berlijn, Londen of Praag. Maar met Klas4klas krijgen leerlingen de handvatten, de skills én de gelegenheid hun eigen studiereis naar Ethiopië te verdienen.

Hoe kom je aan geld voor de studiereis naar Ethiopië?

Klas4klas is een speciaal lespakket dat internationalisering combineert met ondernemerschap. De leerlingen krijgen in vier blokken meer te weten over talentontdekking, rechten en plichten en omgaan met geld. Het ervarend leren staat daarbij voorop, zodat iedere leerling de kennis kan opdoen die hij of zij nog mist. Daarna gaan ze in het laatste blok een eigen initiatief bedenken waarmee ze inkomsten verwerven. We hebben het dus niet over geld inzamelen, maar geld verdienen door samen te werken in kleine groepjes.

Waarom een studiereis naar Ethiopië?

Misschien vraag je je af of Ethiopië wel een geschikte bestemming is voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Wie gewend is aan Praag, Rome, Berlijn, London of Parijs, zal Ethiopië misschien wel een beetje gewaagd vinden. Maar Klas4klas heeft een speciale reden om naar Ethiopië te willen afreizen. Tijdens het klas4klas lesprogramma worden de leerlingen gekoppeld aan een klas in Ethiopië. Via Skype en mail zal er regelmatig contact zijn. Stel je voor dat de kroon op al het werk is, dat leerlingen een week naar Ethiopië kunnen?

Wat is er te doen in Ethiopië?

Ethiopië is het enige land in Afrika dat nooit gekolonialiseerd is. Dat maakt de Ethiopische cultuur bijzonder authentiek. Daarnaast verzorgt StartUp4kids samen met onze partner in Ethiopië aanvullend financieel en sociaal onderwijs op een twintigtal scholen en instituten voor sociaal achtergestelde kinderen. Het gaat niet alleen om de allerarmsten, maar ook vaak om dove en blinde kinderen en kinderen met een beperking. Leerlingen uit Nederland komen in contact met de partnerklas. Ze horen en zien hoe het werkelijk is om op te groeien in veel minder gefortuneerde omstandigheden. Dit heeft een enorme positieve impact op de betrokkenheid en de drive om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Wat kost een studiereis naar Ethiopië?

Dankzij de grote ongelijkheid die er in de wereld bestaat, vallen de kosten enorm mee. Want voor € 1.249 heeft klas4klas een hele mooie studiereis van een week weten te organiseren. Dit is inclusief vlucht naar Adis Abeba, onderkomen, ontbijt, lunch en diner, buddy’s, vervoer en excursies. Bijkomende kosten bestaan uit vaccinaties, reisverzekering en persoonlijke uitgaven. De kosten zijn zo laag omdat onze partner Dires voor Development samen met hun reisbureau TEX en het lokale guesthouse een groot deel van het programma verzorgt. Dires houdt zich in Ethiopië vooral bezig met het ontwikkelen van sport- en onderwijsactiviteiten voor kinderen met een beperking en dat zorgt voor een actief en vrolijk gevuld sportief getint reisprogramma, boordevol lokale bijzonderheden.

Past het Klas4klas-lespakket en de studiereis naar Ethiopië wel in één schooljaar?

Mocht je na het lezen enthousiast zijn geworden, maar je afvragen of dat allemaal wel past in het drukke programma van het voortgezet onderwijs, neem dan snel contact met ons op. Want het antwoord is natuurlijk JA. Wel is het zaak vroeg in het jaar met het lesprogramma van Klas4klas te beginnen, zodat er voldoende tijd is om de middelen bij elkaar te krijgen.

Wie verzorgt de uitvoering van de reis?

TEX, The Ethiopia Xperience, is een professionele reisorganisatie met een sociaal-maatschappelijk karakter. Zij begeleiden de leerlingen in Ethiopië, laten ze kennis laten maken met de projecten van Dires en met de prachtige natuur, cultuur en de altijd behulpzame mensen!

Wil je meer weten over Klas4klas en de studiereis naar Ethiopië?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Aflatoun Klas4klas

Share the Story

Back to Top