Peter Henssen Management en Coaching

Partnerinformatie

Peter Henssen Management & Coaching coacht en helpt bij de opstart en uitvoering van het Klas4klas-project.

Het is nu geen tijdperk van verandering maar verandering van tijdperk. Dat merk ik overal om me heen maar ook in mijn eigen wensen en gedrag en de bedrijven waar ik mee werk. Als het gaat om het gebruik van ICT binnen bedrijven en vooral de ICT-infrastructuur is die verandering duidelijk merkbaar. Zoals we het gewend zijn van water, licht, en gas, dat het er “gewoon” is, zo vanzelfsprekend verwachten we dat ook van ICT. Het is een NUTS-voorziening. En als we het beschouwen als een NUTS-voorziening en wat we net als bij het water, licht en gas zelf niet beheren, waarom zouden we dat nog doen voor ICT. Een terechte vraag die op de agenda staat van veel managementteams.

Naast de vraag van wel of niet zelf beheren is er het fenomeen dat we alleen nog willen betalen voor iets dat we gebruiken en dat we flexibel willen zijn in het op- en afschalen. Sommige bedrijven willen zelfs verder en willen geen eigen spullen meer dus van bezit naar gebruik. En dit alles kan. Er zijn ondertussen partijen die in alle wensen kunnen voorzien. Dan ben je als bedrijf nog niet van de verantwoordelijkheid af. Het afstemmen van het aanbod op de vraag en de behoefte van de business, het managen van de afspraken en de verwachtingen over de dienstverlening en monitoren wat de leveranciers leveren blijft de verantwoordelijkheid van de organisatie zelf. Er vindt een verschuiving plaats van beheer naar regie.

Van beheer naar regie betekent een andere interne ICT-organisatie waarbij processen en procedures veranderen maar vooral ook ander gedrag is gewenst en de aansluiting tussen de business en de ICT-regisseur essentieel is.Naast het aanpassen van de processen, procedures en beheer-organisatie om tot een regie-organisatie te komen richt ik me ook op het het ontwikkelen van het gedrag en houding die past bij regisseren.

Onafhankelijkheid, zelfstandigheid, ondernemerschap. Jong geleerd is oud gedaan.

Peter Henssen.

Client: Peter Henssen Management & Coaching

Tags: Alle partners, Bedrijven

View Project
Back to Top