Circusworkshop

Aflatoun Klas4klas

Beschrijving circusworkshop

Als aanvulling op het lespakket van Klas4klas is het mogelijk een circusworkshop voor de hele klas te organiseren. Tijdens de workshop leren de kinderen o.a. nieuwe talenten ontdekken en samenwerken.

Praktische informatie

 • Inhoud workshop:

  Tijdens het eerste deel van de workshop vertelt Anne Kuipers van Circusschool Hannes en Co over zijn ervaringen met zijn circusprogramma’s in Ethiopië voor verschillende doelgroepen als kinderen met een beperking en oorlogsslachtoffers. Dit deel wordt afgesloten met een korte film. Daarna introduceert Anne verschillende onderdelen van het circus en laat hij de leerlingen kennis maken met verschillende materialen: de jongleerballen, de ringen en doekjes, de Chinese bordjes en de vlinderstokken. Ook besteedt Anne aandacht aan acrobatiek en zet hij tijdens het oefenen vrolijke circusmuziek op. Circusmuziek helpt bij het bepalen van het tempo en zorgt voor de fijne sfeer in de klas.  Aan het eind van de workshop laten de kinderen aan elkaar laten zien wat ze geleerd hebben.

 • Duur workshop:

  90 minuten (exclusief voorbereidingstijd van 30 minuten)

 • Resultaat:

  Na de circusworkshop hebben de leerlingen meer geleerd over de Ethiopische cultuur, hebben ze leren samenwerken, hebben ze geleerd hoe je elkaar kunt helpen en vertrouwen en hoe je iets kunt presenteren.

   

 • Kosten:

  EUR 175,-
  Kosten inclusief extra begeleiding van een Klas4klas-trainer: EUR 225,-
  Bedragen zijn exclusief BTW en reiskosten

Wil je meer weten over de circusworkshop of de workshop boeken?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Aflatoun Klas4klas

Share the Story

Back to Top