De week van het geld

Aflatoun Klas4klas

Week van het geld 2018

Van 12 tot en met 18 maart 2018 is het de Week van het Geld. Dit is een belangrijk en een goed moment om extra aandacht aan te besteden aan de waarde van geld. Juist in deze tijd kunnen die kennis en vaardigheden jongeren helpen bij het creëren van een zelfredzame toekomst en besef krijgen van hun eigen inbreng daarin.

Wil je ook aandacht besteden aan de Week van het Geld, maar weet je nog niet hoe? Klas4Klas kan je hierbij helpen door één of meerdere workshops te verzorgen rondom dit thema.

Vraag meer informatie aan!

Naam school (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Niveau van de leerlingen (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Workshop Wensen en Noodzaak

We willen vaak van alles hebben en daar doen we dan ook moeite voor. Maar hebben we alles even hard nodig, zijn er ook dingen die we zonder dat het echt nodig is gewoon graag willen hebben? Wat is het verschil tussen echt nodig hebben en gewoon graag willen hebben? Wat zijn de belangrijkste dingen in het leven?

Het doel van deze workshop is om de leerlingen een onderscheid te laten ontwikkelen tussen persoonlijke wensen en noodzakelijkheden. Hiermee willen wij de leerlingen helpen om een eigen werkelijkheid te creëren over wat er echt toe doet in het leven.

GMW Wensen en noodzaak

GMW Sparen

Workshop Sparen en Besparen

Geld is heel belangrijk in het leven, je kunt moeilijk zonder. We hebben geld nodig om eten te kopen, of kleren of om op vakantie te gaan. Kinderen en jongeren in Nederland krijgen vaak geld als ze bijvoorbeeld jarig zijn en ze krijgen in veel gevallen zakgeld. Wat doe je met je geld? Je kunt ervoor kiezen om geld direct uit te geven, het te sparen of je kunt ervoor kiezen om je geld op een manier te besteden die niet zo zeer te maken heeft met het vervullen van eigen wensen. Spaar jij, wat zou je kunnen besparen en hoe kun je met geld iets goeds doen voor de wereld?

Het doel van de workshop is dat de leerlingen begrijpen wat het belang van sparen is en hoe besparen ze helpt om geld te sparen. Daarnaast denken ze bewust na over wat je met geld kunt doen, maar ook hoe je dit maatschappelijk verantwoord kunt besteden.

Workshop Hoe belangrijk is geld?

Ieder kind heeft dromen en wensen en denkt weleens na over de toekomst. Hoe zou jouw perfecte dag eruitzien als geld geen rol zou spelen? Hoe belangrijk is geld voor jou en wat maakt mensen gelukkig?

Het doel van deze workshop is dat de leerlingen begrijpen dat geld een middel is tot een doel en nodig is om in een bepaalde behoefte te voorzien. Daarnaast begrijpen ze dat er andere belangrijke dingen in het leven zijn en dat er verschillende factoren bijdragen aan een gevoel van geluk.

GMW Money Matters

Aflatoun Klas4klas

Wanneer: bij voorkeur in de week van 12 t/m 16 maart

Duur van de workshop: een (les)uur

Door wie: Klas4klas-trainer (als leerkracht kost het je geen voorbereidingstijd)

Kosten per workshop: EUR 69

Planning: in overleg

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. 

Share the Story

Back to Top