Aflatoun International

Partnerinformatie

De basis van het Klas4klas-programma is het sociale en financiële onderwijsprogramma van Aflatoun.

Het concept van sociaal en financieel onderwijs is 17 jaar geleden in India ontwikkeld door meervoudig geprezen (o.a. Skoll award, Ashoka fellowship) sociaal ondernemer en oprichter van Aflatoun Jeroo Billimoria. Kinderen in vooral arme plattelandsgebieden leerden over hun rechten, verantwoordelijkheden en hoe ze op een bewuste manier met geld konden omgaan. Omdat het programma door de kinderen erg enthousiast is ontvangen, werd in juli 2005 Stichting Child Savings International of kortweg Aflatoun opgericht.

‘Aflatoun’ komt uit het Arabisch en betekent ‘ontdekkingsreiziger’ en is een vuurvlammetje uit de ruimte. Kinderen uit India hebben deze naam voor de organisatie gekozen, omdat het ook de naam is van een karakter uit een bekende Bollywood-film. Daarnaast verwijst Aflatoun naar Plato, de Griekse filosoof die bekend staat om zijn ideeën over waarheid, ethiek, burgerschap, sociale gerechtigheid, vriendschap en liefde. Aflatoun biedt een extra dimensie aan schoolkinderen.

Het doel van de campagne, in maart 2008 door HKH Prinses Maxima gelanceerd, was om in maart 2011 één miljoen kinderen te bereiken in 75 landen. Dat doel is met behulp van het wereldwijde Aflatoun netwerk bereikt en inmiddels is het programma in 83 landen geïntroduceerd. Het streven is om in 2015 tien miljoen kinderen in 120 landen te bereiken.
Aflatoun wil conceptueel leider zijn op het gebied van sociaal en financieel onderwijs voor kinderen en uitgroeien tot een internationale beweging die verandering in het onderwijs te weeg brengt en ook bredere maatschappelijke ontwikkeling wil bevorderen ten gunste van kinderen over de hele wereld.

Client: Aflatoun

Tags: Alle partners, Samenwerkingsverbanden

View Project
Back to Top