Brugklas Reviuslyceum uit Maassluis ontmoet Koningin Máxima

Week van het geld

De brugklas van het Lentiz Reviuslyceum ontmoet op 30 maart Máxima bij de Nederlandse Bank tijdens een event in het kader van de Week van het Geld, georganiseerd door Child & Youth Finance International, Wijzer in Geldzaken en Aflatoun International. De brugklas is uitgenodigd omdat er twee kindercorrespondenten van Aflatoun-partner, StartUp4kids uit Vlaardingen, in zitten: Lizzie en Roos.

Belangrijke rollen voor Lizzie en Roos

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en woont om die reden een aantal activiteiten bij. Ook Lizzie en Roos hebben belangrijke rollen die dag. Lizzie mag namelijk zelfs plaatsnemen in het forum “Trip Around the World” onder leiding van Floortje Dessing met Máxima als toeschouwster. Floortje neemt het forum en publiek mee over de hele wereld aan de hand van skypegesprekken tussen kinderen. Ook zullen de meiden samen met hun klasgenoot Sam de deelnemers gaan interviewen en filmen. Katja Visser, voorzitter van StartUp4kids, is gevraagd twee workshops over sparen en omgaan met geld te verzorgen. Hopelijk komt Máxima ook even bij haar kijken.

Kindercorrespondenten StartUp4kids en Klas4klas in brugklas Reviuslyceum

In de brugklas van het Reviuslyceum zitten Lizzie en Roos. Deze dames zijn sinds een aantal maanden kindercorrespondenten voor StartUp4kids dat in Nederland het Klas4klas-programma aanbiedt. Dit is een vernieuwend, sociaal en financieel onderwijsprogramma gebaseerd op de methode Aflatoun. Tijdens dit programma zet een klas in Nederland o.a. een minionderneming op. Dit past natuurlijk prima bij het concept van de Week van het Geld.

Kindercorrespondenten

Doel van de Week van het Geld

Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen dit al jong te leren, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Dus als je al op jonge leeftijd leert hoe je goed met geld kunt omgaan zorgt dit ervoor dat er minder schulden ontstaan, want “1 op de 5 jongeren heeft schuld” volgens het Nibud. Om deze reden biedt StartUp4kids een uniek aanvullend lesprogramma: een combinatie van sociaal en financieel onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden en in Nederland binnen primair en voortgezet onderwijs: Klas4klas.

Extra aandacht voor dit thema vindt Klas4klas belangrijk en daarom doen wij mee met de Week van het Geld want wij geloven dat financiële vaardigheden nodig zijn voor een (financieel) onafhankelijke toekomst voor ieder kind!

Posted on 27 maart 2017 in Klas4klas

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top