Gastspreker Remco van der Burg geeft kinderen nieuwe inzichten

Gastspreker Remco van der Burg

Gastspreker Remco van der Burg laat de kinderen tijdens het Klas4klas-programma inzien dat alles in het leven een keuze is.

Tijdens de lessen van het Klas4klas-programma leren de kinderen hun talenten en ambities ontdekken voor hun toekomst. De kinderen vragen elkaar naar hun kwaliteiten, waar ze goed in zijn en waar ze trots op zijn. Ook denken ze na over wie zij bewonderen en waarom, en over wat zij zelf graag zouden willen bereiken in de toekomst. Als onderdeel van de les wordt er een gastspreker in de klas uitgenodigd. Bij De Bavinck in Vlaardingen werd als rolmodel o.a. de vader van Lizzie gevraagd zijn verhaal te vertellen.

Remco van der Burg begint zijn gastcollege met het feit dat alles een keuze is in het leven en dat het zijn keus was om die dag aanwezig te zijn in de klas om zijn levensverhaal te vertellen. Hij had er namelijk ook voor kunnen kiezen iets anders te gaan doen. Hij vertelt de kinderen over de keuzes in zijn leven en over wat deze keuzes voor gevolgen hebben gehad. Ook vertelt hij over degenen wie hem bij zijn keuzes geholpen hebben en over zijn toekomstdromen.
Voor Remco was het heel bijzonder om zijn verhaal te delen met de klas en vooral ook met zijn dochter.
“Door dit gastcollege zijn mijn dochter en ik veel meer tot elkaar gekomen omdat we dingen van elkaar leerden die we niet wisten. Door het Klas4klas-programma is Lizzie opengegaan en is onze relatie veel beter geworden. Ik vind dit heel erg waardevol en ben daar StartUp4kids dankbaar voor”, aldus Remco.
Wij danken Remco hartelijk voor zijn wijze lessen die een diepe indruk achterlieten op de leerlingen.
Remco is zelfstandig ondernemer en coacht ondernemers op bedrijfs- en werktuigbouwkundig gebied nadat hij jarenlang als marinier over de hele wereld gereisd heeft. Op dit moment is hij als zelfstandige werkzaam als sales manager bij een financieringsbedrijf voor ondernemers.
Gastspreker Remco van der Burg

Posted on 22 augustus 2016 in Klas4klas

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top