Leerkracht basisschool zoek jij nog een leerzame invulling voor het tweede blok van het schooljaar?

leerkracht groep 8

Ben jij die bovenbouwleerkracht op een basisschool die verder kijkt dan de neus lang is? Vind jij het belangrijk dat jouw leerlingen goed (leren) samenwerken, van elkaar leren en met elkaar verbonden zijn? Wil jij van jouw leerlingen wereldburgers maken? En wil jij jouw leerlingen leren ondernemen? Dan is Klas4klas écht iets voor jouw klas!

Klas4klas is een uitdagend en leerzaam lespakket dat StartUp4kids Foundation heeft ontwikkeld. Klas4klas brengt klassen in Nederland en Ethiopië met elkaar in contact. Jouw klas krijgt dus een partnerklas in Ethiopië waarmee jouw leerlingen gedurende het project samenwerken, van elkaar leren en met elkaar verbonden zijn.

Waarom het Klas4klas-programma?

Wij hebben een aantal goede redenen op een rijtje gezet!

  • Het Klas4klas-programma laat jouw leerlingen leren over zichzelf, over relaties met anderen dichtbij en ver weg en over de omgang met geld en andere schaarse middelen.
  • Het Klas4klas-programma biedt prachtig vormgegeven lesmaterialen met duidelijke lesomschrijvingen en leuke en leerzame werkbladen voor jouw leerlingen;
  • Klas4klas-trainers geven samen met jou het programma waarna je het het jaar erop zelfstandig kunt uitvoeren en het ingebed wordt binnen je reguliere programma.

Tijdens het Klas4klas-programma krijgen leerlingen de opdracht om samen een kleine onderneming te runnen waardoor zij hun talenten ontdekken, leren samenwerken en hun ondernemersvaardigheden ontwikkelen. De opbrengst van hun onderneming – de bedoeling is dan ook dat de leerlingen wat gaan verdienen – komt geheel ten goede aam het lesprogramma van de partnerklas in Ethiopië. Een echte win-winsituatie dus!

Nog meer redenen om het Klas4klas-programma aan te schaffen!

Een externe trainer geeft samen met jou het Klas4klas-programma. Het lesmateriaal van het Klas4klas-programma bestaat uit 5 modules met 16 lessen die per les 45 minuten duren. Door deze lesopbouw kun je het prima inpassen in een project(week) of als aanvulling op de lessen wereldoriëntatie. Voor een groep 8 is het Klas4klas-programma ideaal voor in het laatste blok van het schooljaar en kan dit ook verweven worden met de eindmusical. Daarnaast biedt het Klas4klas-programma ook aanvullende workshops zoals Ethiopische dans, stille gym of mandala’s maken. Klinkt goed toch?

Is Klas4klas écht iets voor jouw klas en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Ook voor vragen of een gratis proefles kun je ons een e-mail sturen naar info@startup4kids.nl!

Wie is Klas4klas?

Het Klas4klas-programma is een project van StartUp4kids Foundation. StartUp4kids gelooft in een wereld waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontplooien en op eigen kracht hun geluk nastreven. Klas4Klas wil via sociaal en financieel onderwijs én door de verbinding met scholen in ontwikkelingslanden kinderen in Nederland de kans te geven hun eigen krachten te ontwikkelen, hun eigen mogelijkheden te ontdekken, voor zichzelf op te komen, zelfstandig te worden en respect te hebben voor anderen en voor hun leefomgeving.

Posted on 19 december 2016 in Klas4klas

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top