Pilot Klas4klas-programma van start

Aflatoun Klas4klas

Op 7 en 11 maart is de pilot van het Klas4klas-programma gestart in Vlaardingen bij De Bavinck en SBO De Kameleon en bij de Kardinaal Alfrink School in Maassluis. Dit programma wordt door de Vlaardingse stichting StartUp4kids aangeboden aan vijf groepen 7 en 8.

Klas4klas is een aanvullend onderwijsprogramma dat kinderen in Nederland opleidt tot ondernemende wereldburgers. Tijdens dit programma zetten kinderen een eigen onderneming op, leren ze spelenderwijs hun talenten ontdekken en leren ze omgaan met geld en middelen. StartUp4kids biedt eveneens soortgelijke onderwijsprogramma’s aan in Peru, Ethiopië, Guatemala, Nepal en Oeganda. Als onderdeel van het programma zullen klassen in Ethiopië via Skype met de klassen hier in contact gebracht worden waarbij de kinderen van elkaar en over elkaars landen leren. Hierdoor krijgen de kinderen een ruimere blik op de wereld waarin zij leven.

Tijdens de eerste les hebben de kinderen kennis gemaakt met het ruimtewezentje Aflatoun en Ethiopië. Ook hebben de kinderen het Aflatoun-motto geleerd en toegepast: Fantasie en werkelijkheid scheiden door te ontdekken, denken, onderzoeken en doen.
In les 2 staat een verdere kennismaking met de wereld en met name Ethiopië centraal.

Het Klas4klas-programma is ontwikkeld door StartUp4kids in samenwerking met Aflatoun International en Alice O, specialist in het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s in wereldperspectief. Het bewezen en professionele onderwijsprogramma Aflatoun vormt de basis van het Klas4klas-programma. Over het Aflatoun-programma zegt Koningin Máxima het volgende: “Als voorstander van toegang tot financiële diensten voor iedereen, kan ik het belang van financieel onderwijs en het leren van sparen niet genoeg benadrukken”.

Posted on 16 maart 2016 in Klas4klas

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top