Officiële presentatie Klas4klas tijdens Aflateen Launch

Aflateen launch

Aflateen, het programma dat gericht is op jongeren, speelt een belangrijke rol bij het aanpakken van problemen van de jongeren van nu. Het programma is gericht op kwetsbare jongeren met als doel ze in hun eigen kracht te zetten. Dit verbetert hun kansen voor de toekomst omdat het ze voorbereidt op de complexe en turbulente arbeidsmarkt.

“Het is heel belangrijk dat sociale en financiële educatie wordt aangeboden in Nederland,” zegt Aflatoun International CEO Roeland Monasch. “Het geeft jongeren de kans om een positieve verandering in hun leven en in hun gemeenschappen te brengen, om afhankelijkheid te veranderen in onafhankelijkheid.”

 Het evenement wordt bijgewoond door partners, stakeholders, docenten, mentoren en leerlingen en wordt gepresenteerd door kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij interviewt deelnemers en voert een Skype-gesprek met jongeren uit de Aflateen-programma’s in Kolkata (India) en Caïro (Egypte).

De Aflateen-methode is aangepast aan de Nederlandse context en na een succesvolle training en testfase gestart in september. Aflatoun-partner Productief Leren, presenteert hun ervaringen met het programma tijdens het evenement.

StartUp4kids krijgt de gelegenheid haar Klas4klas-programma te presenteren dat gebaseerd is op het Aflatoun-programma maar hetzelfde doel nastreeft en extra focus heeft op wereldburgerschap. Vijf leerlingen van groep 8 van De Bavinck uit Vlaardingen, die de pilot van het Klas4klas-programma gevolgd hebben, delen vol enthousiasme hun ervaringen met het publiek.

Na de ceremonie poseren we allemaal voor een groepsfoto, een perfecte afsluiting van een zeer inspirerende dag! Hartelijk dank Aflatoun International en Tako Rietveld!

Aflateen launchKatja Visser
Voorzitter StartUp4kids en initiatiefnemer Klas4klas-project

 

Foto’s: Aflatoun International

Posted on 3 augustus 2016 in Klas4klas

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top