Wil je dat jouw leerlingen leren ondernemen tijdens de SWT-uren?

SWT-uren ondernemerschap

Naast huiswerkuren krijgen leerlingen binnen het voortgezet onderwijs en het mbo steeds vaker de mogelijkheid talentenprogramma’s in het kader van SWT-uren te volgen. De SWT-uren zijn bestemd om de leerlingen zelfstandigheid en extra vaardigheden bij te brengen en de leerling gebruikt deze om het schoolwerk af te ronden en om lessen of toetsen voor te bereiden. Bij steeds meer scholen krijgen de leerlingen daarnaast zelfs de keus om extra talentenprogramma’s op het gebied van bijvoorbeeld muziek, sport en ondernemerschap te volgen.

Uitdagend lespakket Klas4klas leert jouw leerlingen ondernemen met een internationaal tintje

Klas4klas biedt een uitdagend lespakket over ondernemerschap en internationalisering dat leerlingen in direct contact brengt met een andere cultuur, namelijk Ethiopië. Tijdens het programma zetten de leerlingen samen een ondernemersclub op waarin zij hun talenten ontdekken, leren sparen en omgaan met geld, plannen en budgetteren en met elkaar werken ze naar een ondernemend eindevent toe.

Doe mee met Klas4Klas en leer Ethiopië kennen!

Het meest boeiende van dit lespakket is het directe contact met een partnerklas in het buitenland, namelijk Ethiopië. Inspanningen die de leerlingen doen, hebben een direct en concreet resultaat. De leerlingen gaan namelijk zelfstandig een onderneming opzetten waarvan de baten ten goede komen aan het onderwijsprogramma van de partnerklas in Ethiopië. Het is zelfs mogelijk voor de leerlingen om na afloop een studiereis te plannen naar Ethiopië om daar in het echt de partnerklas te ontmoeten en kennis te maken met de omstandigheden waarin ze leven, wonen en naar school gaan.

Wil je meer weten?

Wanneer je na het lezen van dit artikel ons wilt benaderen voor meer informatie, dan kan dat natuurlijk! Het programma is natuurlijk ook in te zetten tijdens het reguliere lesprogramma. Ook kunnen we het programma aanbieden zonder ‘internationaal tintje’.

Lees alvast meer op www.klas4klas.nl en vraag naar de mogelijkheden via katja@klas4klas.nl.

Posted on 6 september 2017 in Klas4klas

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top