Workshop Stille Gym

Aflatoun Klas4klas

Beschrijving workshop Stille Gym

Belangrijke onderdelen van het lespakket van Klas4klas zijn dat kinderen leren samenwerken, en zichzelf en de wereld om hen heen ontdekken. Als aanvulling op het lesprogramma is het mogelijk een workshop stille gym voor de klas te organiseren waarin onder andere deze onderwerpen aan bod komen.


Niet praten en toch communiceren? Communiceren doe je niet alleen met je stem. Je communiceert met je lijf, met je ogen en met je handen
.

Praktische informatie

Inhoud workshop:
  • Tijdens de workshop Stille Gym spelen we met de leerlingen een spel zonder dat ze hun stem gebruiken. De workshop laat kinderen ervaren hoe je op andere manier contact kunt maken. De workshop bestaat uit een theoretisch deel over non-verbale communicatie en een uit een praktijkdeel waarin de kinderen een spel gaan spelen zonder te praten en te horen.
Duur workshop:

120 minuten

Resultaat:

Na de workshop hebben de kinderen geleerd en ervaren wat non-verbale communicatie is, hebben ze beter leren samenwerken en is er meer awareness en begrip ontstaan voor kinderen met een beperking.
Heb je een leerling met een beperking in de klas? Dan is deze workshop zeker aan te raden. Door de non-verbale oefeningen leren leerlingen zich in te leven in hun klasgenoot. En dat zorgt voor groter wederzijds begrip.

Kosten:

EUR 150,-
Kosten inclusief extra begeleiding van een Klas4klas-trainer: EUR 200,-
Bedragen zijn exclusief BTW en reiskosten.

Wil je meer weten over de workshop stille gym of de workshop boeken?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

“Door mijn eigen ervaring merk ik dat veel kinderen niet weten hoe ze moeten reageren en handelen als ze iemand tegenkomen die toevallig doof is, zoals ik, of een andere taal spreekt. Door het spel leren de kinderen om alleen non-verbaal te communiceren en samen te werken”, aldus Maaike Ferf Jentink.

Stille Gym wordt uitgevoerd door Maaike Ferf Jentink. Zij heeft deze workshop in samenwerking met Respo International opgezet.

Aflatoun Klas4klas

Share the Story

Back to Top